Laatste nieuws

Nieuws

donderdag 09 juni 2016

Op donderdag 9 juni organiseert Ambachtsplein (voorheen Werkzin Pluryn) in elst een oriëntatie- en informatiemarkt voor jongeren, ouders en overige geinteresseerden. GroenWerkXL heeft hier een stand en zal op deze dag informatie verstrekken over onze rol bij het Ambachtsplein. Het nieuwe Ambachtsplein is er namelijk voor een grote groep jongeren, waarvoor het systeem van beroepsopleidingen niet aansluit bij hun leefwereld. Het Ambachtsplein geeft deze jongeren in samenwerking met een aantal sociale ondernemingen een kans.

Het Ambachtsplein is bedoeld voor jongeren die via de gebruikelijke wegen moeilijk aan een duurzame plek op de arbeidsmarkt komen. Het gaat om jongeren die zich niet thuis voelen in het bestaande schoolsysteem, jongeren die het moeten hebben van leren met je handen, leren wat aanpakken is, wat 'hart voor het vak' betekent.

GroenWerkXL legt ook hier haar leerlijnen uit om jongeren met affiniteit met groen over het vak te leren met als doel ze een kans te geven. In eerste instantie kunnen zij proeven van het vak en de beginselen leren, waarna ze hun weg kunnen gaan proberen te vinden door middel van onze leerwerkplekken en groenprojecten.